Vahap Munyar: “Arşivde gazete keserek işe başladım”

Ayşe Tavaş

Hürriyet Gazetesi genel yayın yönetmenliği görevini 2018 Nisan ayında üstlenen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Vahap Munyar, mesleğe gazetenin arşiv servisinde gazete keserek başladığını belirterek, “Bir işi yapıyorsam en iyi şekilde yaparım. Bunu da her zaman savunurum. Param az ya da fakirim demedim, hep en iyisini yapmaya çalıştım. ’Bizim asli hedefimiz hangi görüşten olursa olsun mesleğimizi yapmaktır” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde ziyaret ettiğimiz Vahap Munyar, mesleğe başlama hikayesini şöyle anlattı: “Başlangıçta arşivde çalıştım, sonrasında ANKA Ajansı’nda bir yıl kadar çalıştım. ANKA Ajansı Altan Öymen ve Müşerref Hekimoğlu’nun kurduğu, o dönemde çok ses getiren bir ajanstı. Ekonomi bültenleriyle de çok iddialıydı. Benim ufkum biraz daha açılmaya başladı. ANKA Ajansı’nda yeterli kadro olmadığı için başka bir ajansta başladım ve burada da yeterli kadro olmadığı için Dünya gazetesine geçtim. Evet hayalimdeki bir modelde gitmedim. Daha sonra Tercüman gazetesine geçtim. Ancak Tercüman gazetesi ile siyasi görüşlerim çok zıttı. Ben Tercüman gazetesini bırakıp Hürriyet gazetesine geçmeyi düşünüyordum. O dönemde Kemal Ilıcak sahibi olduğu Tercüman’dan çıkmayı bu zıtlıklardan istedim. Ekonomi yazarlığını bırakmadım. Hürriyet’in ekonomi bölümüne geçtim.”

İletişim fakültesi öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Vahap Munyar, “Öğrenci arkadaşlarımız Öncelikle bu fakülteyi seçtiği bölümü neden seçtiğini bilmesi ve geleceğinde ne yapmak istediğini karar vermesi gerek. Bu bölümde okuyan gençler okul devamlılığı izin verirse gazete, televizyon, radyo gibi kurumlarda çalışmalarını öneririm. Okurken bu işi öğrenmelerini tavsiye ederim. İş hayatına mezun olduktan sonra başladıklarında onlar için bu avantaj olacaktır” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir