BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, 2018-2019 Akademik Yılı açılış töreninde konuştu: “Teknolojik bağımsızlığı elde etmeliyiz”

Yeni akademik yılın açılışında konuşan Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi, güçlü üniversiteler için dijitalleşme adımları hızla atılmalı, dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasında yer almalıyız. Verimliliği ve rekabet gücünü yükselten projelerle bir nevi “Teknolojik Bağımsızlığı” elde ederek, ülkemizin sahip olduğu verileri ve ürettiği bilgileri hassasiyetle korumalı ve yaygınlaştırmalıyız” dedi.

 

Prof. Dr. Alişarlı, “Üniversitemizin Nükleer Radyasyon Detektörleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’miz NÜRDAM’da yapılan araştırma ve projelerin, tıp, havacılık sektörü, savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda yeni teknolojilerin yerli ve milli bir şekilde üretilmesine yönelik büyük katkısı bulunmaktadır. NÜRDAM’ın yürüttüğü çalışmalara katkımızın artarak devem edeceğini bir kez daha belirtmek isterim” diye konuştu.

Haber: Arzu Bal, Fotoğraflar: Sercan Ergin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir