Fakültemizde oryantasyon programları

2018-2019 Akademik Yılı’nda İletişim Fakültesi’nin bölümlerinin 1. sınıflarına gelen öğrencilerimize oryantasyon programı düzenlenerek üniversitemiz ve fakültemiz hakkında bilgiler verildi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen programa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selami Özsoy, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Himmet Hülür ile birlikte fakülte öğretim elemanları ve birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yeni gelen öğrenciler için hazırladığı açılış mesajıyla başladı. Arş. Gör. Elçin Akçora As merhum hayırsever İzzet Baysal’ın Bolu ili ve üniversite için önemine değindi ve “Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği” hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle devam eden programda, Öğr. Gör. Aslı Altundal Çapar, “Kütüphane Kaynakları ve Kütüphanenin Etkin Kullanımı” konusunda öğrencilere sunum yaptı. Ardından Arş. Gör. Onur Karahan tarafından hazırlanan “Öğrenci Değişim Programları” sunumu öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Son olarak bölüm öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Sarı sektörel deneyimlerini paylaşarak bölüm tanıtımını öğrencilere aktardı. Program, öğrenciler için hazırlanan kokteyl ve ardından akademik personel ve öğrenciler eşliğinde üniversite kampüsünde bulunan merhum İzzet Baysal’ın anıtmezarı ziyareti ile son buldu.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, birinci ve ikinci sınıf öğrencileri için düzenlenen oryantasyon toplantısının moderatörlüğü Arş. Gör Selin Akınç ve Arş. Gör. Oğuzhan Şenel tarafından yapıldı.

Toplantı üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI’nın açılış mesajıyla başladı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Banu Hülür’ün konuşmalarının ardından üniversite ve bölüm hakkındaki sunuma başlandı.

İzzet Baysal’ın hayatı ve İzzet Baysal Vakfı hakkındaki bilgilerle sunuma başlanırken, öğrencilerin üniversiteye uyumunu kolaylaştırmak adına üniversitemizin lisans eğitim ve öğretim yönetmeliği hakkında bilgi verildi. Bunların yanı sıra; üniversitenin yerleşkesi, kurs ve öğrenci topluluklarından bahsedilirken, kütüphane imkanları Kütüphaneci Argun Murat Kutlu tarafından aktarıldı. Devamında Erasmus+, Farabi ve Mevlâna değişim programları şart ve imkanlarıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. Toplantının sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanırken, akademik personel ve öğrencilerin katıldığı kokteyl ile toplantı sona erdi.

Gazetecilik Bölümü

Gazetecilik Bölümü’nün birinci sınıflara yönelik programda öğrencilerin üniversite ve bölüme uyum sürecini hızlandırmak amacıyla bilgiler verildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın açılış mesajıyla başlayan program Arş. Gör. Arzu Kalafat Çat’ın moderatörlüğünde devam ederken, Öğr. Gör. Aslı Altundal Çapar, kütüphane hakkında öğrencilere bilgi verdi. Arş. Gör. Kalafat Çat’ın sunduğu merhum İzzet Baysal’ın hayatını ilgiyle dinleyen öğrenciler, Arş. Gör. Damla Parlak Yorgancı’nın yaptığı “Öğrenci Değişim Programları” hakkında bilgilendirildi.  Son olarak Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rengim Sine gazetecilik mesleği hakkında öğrencilere genel bir konuşma yaptı. Program günün anısına öğrencilere hediye takdimi ile son buldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir