Muhteşem konser

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kongre Merkezi Bordo Salonda ‘2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’ münasebetiyle caz konseri gerçekleştirildi.

İzzet Baysal Gençlik Orkestrası’nın verdiği caz konserine öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Konserde 60 kişilik orkestraya solist Ceren Temel ve Erdem Özkan eşlik etti. Şef Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece ve Balıkesir Üniversitesi’nden konuk Şef Doç. Dr. Hasan Hakan Okay’ın yönetimindeki orkestra, dünyaca ünlü 15 caz şarkısını yorumladı.

Konseri İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz, idari ve akademik personelimiz ve vatandaşlar beğeniyle takip etti.

Genç sanatçı Deren Ece’nin de bir caz şarkısı yorumladığı konserin sonunda ayakta alkışlanan sanatçılara, protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi, teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. Burada söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, sanatçıları kutlayarak, kendilerini tebrik ederken konserin sponsorluğunu da üstelenen Ziraat Bankası’na da teşekkür etti.

Konser sonunda sahneye kadar gelerek sanatçıları kutlayan Ahmet Baysal, konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Baysal, “Kuruluşundan beri 26 yıldır her yıl açılışta bulundum ve her açılışta bir önceki açılışta yaşadığım mutluluğu sizlerle paylaşıyorum. Bu yaşta bana bu imkânı veren yüce Rabbime bana böyle bir gece yaşattığı bir kez daha hamdettim. Bugün burada eşimle beraber 60 yıl önceki evliliğimizin nostaljisini yaşadık. Ben bu orkestrayı tanıdıktan sonra rektör hocadan ricam bu orkestrayı İstanbul’da da Ankara’da da dinletelim. 26 yıldır yaşadığım en mutlu açılış günü için sayın rektörüme, sevgili müzisyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber: Arzu Bal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir