BAİBÜ Öğrencilerinin Geliştirdiği Otonom Araç, Savunma Sanayi Başkanlığının Yarışmasında Finale Kaldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Doç. Dr. Kemal Polat danışmanlığında Tepegöz-İKA adını verdikleri insansız ve otonom kara aracı geliştirdi. Tepegöz-İKA, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığının (SSB) İnsansız ve Otonom Kara Araçları Geliştirme Yarışması ROBOİK-18’de finale kalarak büyük bir başarı gösterdi.Türk Silahlı Kuvvetlerinin meskun mahal, kurtarma ve imha görevlerindeki envanterini genişletmek amacıyla SSB tarafından İnsansız Kara Aracı (İKA) yarışması düzenleniyor. ROBOİK adıyla düzenlenen yarışma ile tam otonom kara araçlarının kavramsal ve prototip tasarımları hedefleniyor. BAİBÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri, ROBOİK’18 yarışmasına Tepegöz-İKA aracıyla katıldı. Ön elemeyi geçen Tepegöz-İKA, Eylül ayında gerçekleşecek finallerde yarışmaya hak kazandı. Tepegöz-İKA takımı elde ettikleri bu başarıyı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile paylaştılar. Rektörlük maamında öğrencileri kabul eden Alişarlı,  yarışma takımını kutladı ve eylül ayında yapılacak finallerde başarılar diledi.