Modern Diller Bölümü 5 dilde eğitim veriyor

Bünyesinde 10 İngilizce, 2 Almanca, 1 Fransızca, 1 İspanyolca ve 1 İtalyanca öğretim elemanı bulunan Modern Diller Bölümü, üniversitemizin fakülte ve yüksekokullarına kayıtlı öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmek amacıyla, Zorunlu İngilizce, Mesleki İngilizce, Akademik İngilizce, Okuma Yazma Becerilerini Geliştirmeye Yönelik İngilizce, İleri İngilizce, Seçmeli Almanca, Seçmeli Fransızca, Seçmeli İspanyolca ve Seçmeli İtalyanca derslerini sunuyor. Fakülte ve yüksekokullarda bulunan Zorunlu İngilizce dersleri 2014-2015 Akademik Yılı’ndan itibaren Uzaktan Eğitim aracılığıyla yürütülüyor. Ayrıca bölüm, öğrencileri mesleki hayata daha donanımlı bir şekilde hazırlamak için Mesleki İngilizce; akademik hayatta ihtiyaç duyacakları yabancı dil yetilerini kazandıran ve geliştiren Akademik İngilizce; Hazırlık eğitiminde edindikleri bilgi ve becerileri daha ileri düzeye taşımalarına yardımcı olan Okuma Yazma Becerilerini Geliştirmeye Yönelik İngilizce ve İleri İngilizce dersleri de veriyor. Yabancı dil becerilerini farklı dillerde de geliştirmek isteyen öğrencilere yönelik Almanca, Fransızca ve İspanyolca derslerini de sunan Modern Diller Bölümü, 2015-2016 Akademik Yılı’ndan itibaren de yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Turkish Culture I/II derslerini de vermeye başladı. Kısaca, akademik ve profesyonel yaşamda gereksinim duyabileceğiniz dil becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Modern Diller Bölümü’nün temel faaliyetleri, zorunlu ve seçmeli yabancı dil derslerini programlamak, uygulamak ve uygulama sonuçlarını değerlendiriyor.