2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Ödül Töreni

Haber: Arzu Bal

Tören, Gölköy yerleşkesindeki Atatürk ve İzzet Baysal anıtlarına çelenk sunulması ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda devam eden törene; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Tugay ve Garnizon Komutan Vekili P. Alb. Sabri Saldıroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, İzzet Baysal Vakfı mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri, daire başkanları, öğretim elemanları, üniversitemizi dereceyle tamamlayan mezunlarımız ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Aleksandr Mekaev, piyano resitali verdi. Resitalin sonunda Aleksandr Mekaev’e Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından üzerinde üniversitemizin logosunun olduğu çini bir tabak ve çiçek takdim edildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın Konuşması Törenin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptı. Rektör Alişarlı, üniversitemizin 27’nci dönem mezunlarını yeni hayatlarına uğurlamak için bir araya geldiğimiz bu mutlu günde tüm konuklarımızı selamlayarak konuşmasına başladı. Üniversitemiz hakkında bilgi veren Rektör Alişarlı, “16 fakülte, 4 enstitü, 2 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ve 15 Araştırma Merkezi’ne sahip olan üniversitemiz, 1377 akademik ve 772 idari personelinin özverili çalışmaları sayesinde ülkemizin saygın üniversitelerinden biri haline gelmiştir. 8 kampüsteki birimlerimizde yaklaşık 33 bin öğrencimiz öğrenim görmektedir. Üniversitemiz, ülkenin kalkınmasının temellerini oluşturacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi ve bölgenin gelişmesinde etkin bir rol oynamayı bir görev olarak algılamaktadır. Ayrıca araştırıcı, çözümleyici, daima ilerlemeye ve gelişmeye yönelik düşünce yapısında gençler yetiştirecek bir ortam oluşturarak teknolojideki gelişmelere katkıda bulunmayı temel görevlerimiz arasında saymaktayız.” dedi.

Başarılarla Dolu Bir Yıl

Rektör Alişarlı, geride bıraktığımız akademik yılda üniversitemizin imza attığı akademik başarılardan örnekler sunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2018-2019 yılı üniversitemize yeni akademik birimler kazandırmada bereketli bir yıl oldu. Son bir yılda yürüttüğümüz çok yoğun bir çalışma ile üniversitemizdeki değişim ve dönüşümler ve yeni kurulan fakülteler ile fakülte sayımızı 11’den 16’ya yükselttik. Hukuk Fakültesi binamızın İzzet Baysal Vakfı tarafından üniversitemize armağan edilecek olması bizleri ayrıca onurlandırdı. Bu vesilesi ile bir kez daha Vakfımıza ve değerli büyüğümüz Ahmet Baysal ile yönetim kurulu ve mütevelli heyet üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Yeni fakültelerin kurulmasında katkı sağlayan Sayın Valimiz başta olmak üzere ilimizdeki yetkililere, Yükseköğretim Kurulumuz ile değerli Başkanımıza, Sayın Vekillerimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, yürüttüğümüz çalışmalara verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyor, Üniversitemiz ve Bolu’ya hayırlı olmasını diliyorum. Yine bu yıl içerisinde Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı bünyesinde ‘Genel Ameliyathane ve Yataklı Servis’in açılışını gerçekleştirdik. Genel ameliyathane ve yataklı serviste engelli bireylerin tedavileri de rahatlıkla yapılabilecek. Bu önemli hizmetin Bolu ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemiz birçok alanda teknolojik gelişmeye imza atmakta ve bu alanda gerçekleştirdiği teknolojik yenilikleri patentlenmektedir. Bu çerçevede, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden bazı hocalarımızın, tohum ve baharatların yüzey dezenfeksiyonu amacıyla atımlı elektrik alanı teknolojisi geliştirerek ürettikleri cihaz,  Türk Patent Enstitüsü ve Avrupa Birliği Patent Enstitüsü’nden patent almıştır. Öğretim üyelerimizi tebrik ediyoruz. 2015 yılında Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı ulusal akreditasyon için Asistan Eğitim Programını yenileme ve geliştirme çalışmalarına başlayan Üniversitemiz, Türkiye Radyoloji Yeterlik Kurulu denetimlerini başarıyla tamamlayarak, Radyoloji Ana Bilim Dalı Asistan Eğitim Programının ‘5 yıllık yeterlik’ belgesi almaya geçen Haziran ayı içerisinde hak kazanmıştır. Bu başarıyla Tıp Fakültemiz, Türk Radyoloji Yeterlik Kurulu tarafından ülke çapında ‘Asistan Eğitim Programı’ alanında ‘5 yıllık yeterlik belgesi’ alan 12 kurum arasına girmiştir. Emeği geçen başta Dekanlığımız olmak üzere Anabilim Dalımızın kıymetli hocalarını tebrik ediyorum.”

İletişim Fakültesi dönem birincisi Melis Çalı’ya plaketini dekanımız Prof.
Dr. Muhsin Halis ile Mustafa Yaman verdi.

Üniversitemiz dönem birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şule Nur Altuntaş, tüm mezunlarımız adına bir konuşma yaptı. Üniversitemizi birincilikle tamamlayan öğrencimiz, konuşmasının ardından Mezuniyet Kütüğüne dönem plaketini çaktı. Bolu Valisi Ahmet Ümit ise, insan hayatında önemli dönemeçlerin olduğunu vurgulayarak, özetle “Sizler bugün ilimizin ve ülkemizin medar-ı iftiharlarından biri olan önemli, değerli bir üniversiteden mezun oldunuz. Bundan sonraki yaşamınızda, burada öğrendikleriniz ve edindiğiniz tecrübeler her zaman etkili olacaktır. Şunu ifade etmek isterim: Bizim şanlı bir tarihimiz, yüce bir devletimiz ve milletimiz, büyük bir devletimiz var. Böyle bir devletin evlatları olarak sorumluluklarımız var. Her şeyden önce birlik ve beraberlikten kopmamak gerekiyor. Milletimizin paradigmalarının başında; vatan sevgisi, millet sevgisi, devlet sevgisi, bayrak sevgisi, inancı, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, dürüstlük, gayret vb. birçok değerler geliyor. Bu değerlerimizdeki derinliklerimizi sürdürebilmemiz için gelecek nesillerimiz bunlara sahip çıkmaya devam edeceklerdir. Sizlerin de bu değerlerimize sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. Bütün gençlerden beklentimiz şu ki: Tarihini bilen, milli ve manevi değerlerine sahip olan, birlik ve beraberlik ruhunu her şeyin önünde tutan, devlet, millet aşkıyla, ülkemizi, Atatürk’ün bahsettiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkarabilmek için var gücüyle mücadele edeceğinize inanıyorum. Dereceye giren mezunlarımızı, ailelerini ve öğretim elemanlarını bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Üniversitemiz dönem birincisi Şule Nur Altuntaş yaş kütüğüne plaket çaktı.

Rektör Alişarlı: “Üniversitemiz, ülkenin kalkınmasının temellerini oluşturacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi ve bölgenin gelişmesinde etkin bir rol oynamayı bir görev olarak algılamaktadır.”

Eğitim Fakültesi dönem birincisi Esma Nur Dikmen’e belgesini rektörümüz
verdi.

Öğrenci ve Öğretim Elemanlarımızın Başarıları Göz Doldurdu

Geçtiğimiz akademik yılda TÜBİTAK ve üniversiteler arası yarışmalar ile uluslararası alanda öğrenci ve öğretim elemanlarımızın elde ettikleri başarılar hakkında da örnekler sunan Rektör Alişarlı, şu ifadeleri kullandı: “Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği 2’nci sınıf öğrencisi Abdülvasi Balta, İspanya’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda Serbest Stil 74 kiloda Gümüş Madalya kazanarak güreşte Üniversitemiz ve Ülkemizin gururu oldu. Mimarlık Fakültemiz öğrencisi Abdullah Taşpınar ve danışmanı tarafından hazırlanan Askeri Kara Aracı tasarımı, Mildesign 2019 Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması’ndan ödülle döndü. Öğrencimizin tasarımı, 578 proje arasında uluslararası seçici kurul tarafından ‘En İyi Tasarım’ ve ‘Mansiyon’ olmak üzere iki dalda ödüle layık görüldü. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin tasarladığı Ayvaz Elektromobil, TÜBİTAK’ın 2018 yılında gerçekleştirdiği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda iki ödüle layık görülmüştü. Öğrencilerimiz elde ettikleri bu başarının verdiği motivasyonla bu yılki yarışmalara Ayvaz Elektromobil 1.3 versiyonunun yanında ikinci bir araçla daha hazırlanıyor. Öğrencilerimizin Ayvaz’ın yanı sıra bir ilke daha imza atarak ‘Baysal’ adını verdikleri bir diğer elektromobil daha tasarladıklarını burada sizlere iletmek istiyorum. Hem Ayvaz hem de Baysal’ın bu yılki yarışmalarda en iyi dereceleri alacağına yürekten inanıyorum; öğrencilerimizi ve onlara katkı veren öğretim elemanlarımızı kutluyorum.”

Rektör Alişarlı, “Devletimizin 2023 hedefleri doğrultusunda ve Yükseköğretim Kurumu’nun belirlediği ilkeler çerçevesinde uygulamalı işyeri eğitimi veya sektörel eğitim programı adlarıyla farklı illerde uygulanan ve Üniversite-Sanayi iş birliğini güçlendiren 3+1 Eğitim Modelini, Bolu’da uygulamaya geçirmeye hazırlanıyoruz. Göreve başladığımızda ilk hedeflerimiz arasında bulunan üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi için Bolu Teknik Bilimler Yüksekokulu, Bolu Organize Sanayi Bölgesinde 2018-2019 Akademik Yılında faaliyetlerine başlamıştı. Bolu sanayisi, Türkiye’de ilk 10’da yer alan firmaları barındırıyor. Bu bizler için değerlendirilmesi gereken, ülkemizin ve ilimizin gelişmesi için önemli bir fırsat. Üniversite-Sanayi iş birliğinin tarafları olarak bu iş birliğini ‘kazan-kazan’ yaklaşımıyla ve ‘Eğitim İçinde Üretiyor, Üretim İçinde Eğitiyoruz’ sloganıyla en verimli biçimde hayata geçirmek için çalışmalarımızın bütün hızıyla devam ettiğini ayrıca ifade etmek istiyorum. ifadelerini kullandı.Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’na, Türkiye Radyoloji Yeterlik Kurulu’ndan Akreditasyon Belgesi Üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı, Türkiye Radyoloji Yeterlik Kurulu tarafından ülke çapında Asistan Eğitim Programı alanında 5 yıllık yeterlik belgesi alan 12 kurum arasına girdi. Akreditasyon belgesi, törende, üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Gürel’e, Türkiye Radyoloji Yeterlik Kurulu Üyeleri Uludağ Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfit Parlak ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezahat Erdoğan tarafından verildi.

İzzet Baysal Vakfı Ödül Töreni

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlarımıza, İzzet Baysal Vakfı tarafından verilen ödüllerin takdimine geçildi. İlk olarak, Üniversite genel sıralamasında, ardından ön lisans sıralamasında dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

İlahiyat Fakültesi’nden Şule Nur Altuntaş, üniversite birincisi; Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Nuran Arslan, üniversite ikincisi; Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Esma Nur Dikmen ise, üniversite üçüncüsü oldular. Ön Lisans’ta ise; Mengen MYO Aşçılık Programı’ndan Setenay Melek Yurttabir, birinci; Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri MYO Ağız ve Diş Sağlığı Programı’ndan Esra Karagönlü, ikinci; Yeniçağa Yaşar Çelik MYO İnşaat Teknolojisi Programından Ahmet Gürkan ise üçüncü oldular. Fakülte ve yüksekokul birincilerine ise ödülleri, dekanlar ve İzzet Baysal Vakfı üyeleri tarafından takdim edildi. Öğrencilere; Cumhuriyet altını, İzzet Baysal Vakfı takdirnameleri ve teşekkür plaketleri, Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eseri ve Rektörlüğümüzün başarı plaketleri verildi. Bu yıl ilk kez uluslararası bir öğrencimiz ise fakülte birincisi oldu. Endonezya’dan ülkemize gelen Rizky Amallia, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi olarak ödül aldı. Üniversitemiz 2018-2019 Mezuniyet ve Ödül Töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir