‘‘Medyanın gündeminde daha fazla sağlık haberi olmalı’’

Fakültemiz, 29 Ekim 2019 tarihinde Sağlık Muhabirliği ve Gazetecilik konulu bir panel düzenledi. Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Genel Başkanı Yusuf Ziya Erarslan ve SMD Yönetim Kurulu Üyesi Mete Generaloğlu’nun konuşmacı olduğu panele İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selami Özsoy, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Rengim Sine Nazlı’nın yaptığı panelde SMD Genel Başkanı Yusuf Ziya Erarslan “uzman sağlık muhabiri” kavramının önemini vurgulayıp, sağlığın her şeyin başında geldiğini sağlık haberlerinin de tüm haberlerin başında gelmesi gerektiğinin altını çizerek “Siyaset, spor ve savaş (SSS) haberleri dışında medyanın gündemi yok. Oysa ülkenin ve medyanın gündeminde sağlık, eğitim ve kalkınma (SEK) haberleri ilk sırada olmalıdır. Gelişmiş ülkelerde bu böyledir” dedi. SMD Yönetim Kurulu Üyesi Mete Generaloğlu ise sağlıkta birçok sorunun yaşanmasına rağmen, bunların medyada yeterince yer bulmadığını belirtti. Panelde sağlık haberciliğine, SMD’ye ilişkin bilgilerin dışında gazetecilik mesleğiyle ilgili genel bilgiler ve mesleki deneyimlerini de paylaşan Erarslan ve Generaloğlu öğrencilerin soruları da yanıtladı. Panel sonunda İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selami Özsoy, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.