İletişim Fakültesi’nden AA ve TRT’ye ziyaret

BAİBÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, Ankara’ya düzenlenen teknik gezide Anadolu Ajansı ve TRT Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Aylin Öztürk/BOLU

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Ankara’ya düzenlenen mesleki gezide Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) genel müdürlüklerini ziyaret etti.

Gezi kapsamında öğrencilerin ilk durağı Anadolu Ajansı oldu. Kurumsal İletişim Yöneticisi Cüneyt Can, öğrencilere Anadolu Ajansı’nın kurumsal yapısı ile ilgili bir sunum yaptı. Can, Anadolu Ajansı’nın Türkiye’deki medya için önemli bir kaynak olduğunu belirterek, “Anadolu Ajansı’nın ürettiği içerik basılı yayınların yüzde 63’ü oluşturmaktadır. Ulusal haber sitelerinde de Anadolu Ajansı’nın özel haberlerinin yüzde 89’u kullanılmaktadır.” dedi.

Anadolu Ajansı’nda bir diğer konuşmacı olan Haber Akademisi Koordinatörü Hayri Çetinkaya Anadolu Ajansı’nın haber akademisi hakkında bilgi verdi. Çetinkaya, ajans muhabirliği eğitimi, ulusal gazetecilik eğitimi, enerji muhabirliği eğitimi gibi Anadolu Ajansı’nın vermiş olduğu eğitimlerden bahsetti.

Gezinin bir diğer durağı olan TRT Genel Müdürlüğü’nde ise TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi gezildi. Müzede Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’ nu okurken kullandığı mikrofon, dizi ve filmlerde kullanılan kostümler, televizyon haberi sunan Zafer Cilasun’ un hologramı ile tarihi mikrofon, kamera ve ses kayıt cihazları öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Öğrenciler gezinin sonunda 4. ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilenen eserleri incelediler.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir