Ayşenur Duman: Dünyada ilk 20’ye girmek istiyorum

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Ayşenur Duman, Güney Kore’nin PyeongChang kentinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları’nda kayaklı koşu branşında ülkemizi temsil etti. Başarılı sporcu Duman, daha yolun başında olduğunu belirterek, “Öncelikli hedefim dünya sıralamasında ilk 20’ye girmek.” dedi.

Güney Kore’nin PyeongChang kentinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Ayşenur Duman temsil etti.

Duman, daha yolun başında olduğunu söyleyerek, “Herkes madalya kazanmak ister ancak şu an bunu söylemem yanlış olur. Daha yolun başındayım öncelikli hedefim dünya sıralamasında ilk 20’ye girmek. Sonrasında 2022 Olimpiyatlarına katılıp ülkeme bir madalya kazandırmak.” dedi.

 “ÖĞRETMENLERİMİN YÖNLENDİRMESİYLE BAŞLADIM”

Spora ilkokuldayken başladığını söyleyen Duman, “Dördüncü sınıftaydım, okula milli takımdan antrenörler geliyordu. Seçmeler yapılıyordu, daha önce abim de kayak sporuyla uğraştığı için bu spora ilgim vardı. Beden eğitimi öğretmenlerimin yönlendirmesiyle başladım diyebilirim.” diye konuştu.

Milli sporcu Duman, sporculuk hayatı boyunca ailesinin desteğini sürekli yanında hissettiğini vurgulayarak, “Özellikle babam bu sporda başarılı olmam için elinden gelen her şeyi yaptı. Lisede hem okuyup hem spor yapmak çok zor oluyordu benim için. Ancak üstesinden geldim.” ifadelerini kullandı.

Duman öğrencilik hayatı ile ilgili şunları söyledi:

“İlkokul ve lisede çok zorlanmadım. Okul müdürüm ve öğretmenlerim beni her zaman destekledi. Üniversiteye geldiğimde başarılı bir eğitim seviyesi yakalamak istiyordum. Yarışmalara konsantre olabilmek için bu yıl okulu dondurdum. Gelecek yıl tekrar üniversite hayatıma döneceğim.”

 “4 YIL ARALIKSIZ ÇALIŞTIM”

Ayşenur Duman Türkiye adına olimpiyatlara katılmanın kendisi için gurur verici olduğunu ifade ederek, “Daha yaşım çok küçük, oralarda olimpiyat şampiyonları ile yarışıp ülkemi temsil etmek benim için gurur verici bir şey. Olimpiyatlara gitmek için ara vermeden 4 yıl çalıştım. Ülkeme bir madalya kazandırabilmek için daha çok çalışmam lazım.” diye konuştu.

Türkiye’de kayaklı koşu branşına yeterli destek verilmediğini kaydeden Ayşenur Duman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde en popüler spor futbol… Abim de kayak sporunu bırakıp futbola yönelmişti. Açıkçası halk tarafından yeterli ilgiyi göremiyoruz. Dünya genelinde olimpiyatlara gitmeye hak kazanan 300 kişiden biriyim ancak çoğu kişinin bundan haberi yok. Federasyonumuz bize her türlü desteği sağlıyor. Konaklama, kayak takımı, parkurlar… Ancak şunu belirtmek isterim ki bizim kayak takımlarımız ile rakiplerimizin kayak takımları arasında çok büyük fark var. Yarışmaya 1-0 mağlup başlıyoruz diyebilirim.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir