BAİBÜ’lü akademisyene uluslararası seramik yarışmasından ödül

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Emre Can, özgün bir teknik kullanarak ürettiği “Ortadoğu’da Kahvaltı” isimli eseriyle, Çin’de düzenlenen uluslararası seramik yarışmasında “Excellence Prize” ödülüne layık görüldü.

Çin’de Quanzhou Porcelain Road Art Development Center tarafından “Blanc de Chine International Ceramic Art Award” adlı uluslararası seramik yarışmasının ikincisi gerçekleştirildi. 40 ülkeden 569 seramik sanatçısının katıldığı yarışmada, ödül almaya hak kazanan 10 eserden biri, üniversitemizde akademisyenlerinden Seramik Sanatçısı Dr. Emre Can’ın çalışması oldu. Çin ve Fransa ortaklığında gerçekleştirilen uluslararası yarışma hakkında değerlendirmelerde bulunan Dr. Emre Can, Japonya ve Güney Kore’deki daha köklü uluslararası seramik yarışmaları ile rekabet etmek için, Çin tarafından organize edilen yarışmanın, ilk kez 2017 yılında gerçekleştirildiğini söyledi.