BAİBÜ’den gıda güvenliğinde çığır açan buluş

Dünya üniversiteleri arasında sayılı, Türkiye’de ise sadece Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) bünyesinde faaliyet gösteren, Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Merkezi (YENİGIDAM) tarafından geliştirilen cihaz, tohum ve baharatlarda ekonomik kayba sebep olan zararlı organizmaları, uygulaması kolay bir yöntemle yok ederek gıda güvenliğini sağlamada çığır açtı. BAİBÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek’in yürütücülüğünü yaptığı “Tohum Dezenfeksiyonu ve Organik Tohum Üretiminde Atımlı Elektrik Alanı Uygulaması” başlıklı TÜBİTAK projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir