‘‘İletişim Fakültesi öğrencileri yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmeli’’

Fakültemiz, 4 Aralık 2019 tarihinde Futbol Muhabirliği ve Gazetecilik konulu bir panel düzenledi. Fanatik gazetesi editörü Yakup Çınar ve Habertürk muhabiri Ayhan Şensoy’un konuşmacı olduğu panele öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami Özsoy’un yaptığı panelde Yakup Çınar ve Ayhan Şensoy futbol muhabirliği ve gazetecilik mesleğiyle ilgili tecrübelerini gazetecilik öğrencileriyle paylaştılar. Her ikisi de İletişim Fakültesi mezunu olan Fanatik gazetesi editörü Çınar ve Habertürk muhabiri Şensoy, mevcut kariyerlerinde izledikleri yolu ve neden bu alanı seçtiklerine dair tecrübelerini öğrencilere aktararak gazetecilik mesleğine ilişkin önemli bilgiler verdiler. Çınar, öğrencilerin mutlaka ilk iki yıl öğrenciliğin tadını çıkarmaları gerektiğini, bu süre zarfında derslerine önem verip ilgilendikleri konuları araştırmalarının, mutlaka bir yabancı dil öğrenmelerinin önemli olduğunu belirtti. Şensoy da iyi bir gazeteci olma yolunun edebiyattan, sanata pek çok konuda bilgi sahibi olmaktan geçtiğini vurguladı. Sohbet havasında geçen panelde öğrenciler, Çınar ve Şensoy’a futbol muhabirliğiyle ilgili merak ettikleri soruları sordular. Konuşmacılar ve katılımcıların hoşça vakit geçirdiği panel, Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rengim Sine Nazlı’nın katılımcılara teşekkür belgesi vermesinin ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.